Gratis verzending bij bestellingen boven de € 75,00! Uw bestelling wordt binnen drie werkdagen verzonden.
Uw winkelwagen is leeg

Hot-fix patronen leggen

Benodigdheden

  • Sticky Stuff, pick-up potlood of een goede pincet
    • Sticky Stuff of pick-up potlood is aan te raden - het werkt vooral bij kleine steentjes heel makkelijk, maar ook andere maten zijn veel makkelijker te leggen.
  • Patroon
  • Transferfolie
  • Potje met schroefdeksel
  • Steentjes

Klik op deze link voor een video uitleg HOE ZELF GLITTERPATRONEN TE MAKEN MET BEHULP VAN TRANSFERFOLIE EN EEN PICK-UP POTLOOD

Instructies beschrijving PDF

Knip een strookje transferfolie van 1,5 - 2 cm breed. Dit gebruik je als een plakbandje. Neem de transferfolie en haal het witte vel eraf. Leg vervolgens het transparante velletje met de plakkant naar boven op het patroon. Zet de folie aan de bovenkant vast met het strookje transferfolie, dit om verschuiven te voorkomen.

Leg het witte vel dat je eraf hebt gehaald aan de onderkant van het patroon (tot waar je wilt werken). Indien je al een restje had van het witte vel, leg dit dan als je rechts bent aan de rechterkant en als je links bent aan de linkerkant. Dit om te voorkomen dat je hand aan de folie blijft plakken. Je kunt dit velletje gewoon over de steentjes heen leggen en verplaatsen wanneer nodig.

Doe wat steentjes in het dekseltje van je schroefdekselpotje. Indien je geen potjes hebt kun je de steentjes ook op een kartonnetje van 10 cm bij 10 cm leggen. Let er wel goed op dat je dit kartonnetje niet per ongeluk op de plakkant van de tranferfolie legt.

Neem de Sticky Stuff,pick up potlood of een pincet en leg het steentje met de goede/mooie kant naar beneden (lijm naar boven) op de transferfolie. Volg gewoon de puntjes of lijntjes. Let er wel op welke maten en kleuren je moet gebruiken. Mocht je een eigen lijntekening hebben, let er dan op dat je wat ruimte tussen de steentjes laat. Denk eraan dat je in spiegelbeeld moet werken (vooral met letters is dit heel belangrijk).

Als je klaar bent leg je het witte velletje weer in zijn geheel terug over de plakkant van de transparante transferfolie. Let op: nog niet het patroon verwijderen. Draai nu alles om zodat het papieren patroon aan de bovenzijde ligt. Verwijder vervolgens het papieren patroon. Je kunt nu het stukje dat je als plakband hebt gebruikt weer verwijderen.

Het patroon is nu klaar om te worden opgestreken, klik hier voor uitleg.