Gratis verzending bij bestellingen boven de € 75,00! Uw bestelling wordt binnen drie werkdagen verzonden.
Uw winkelwagen is leeg

Hot-fix patronen opstrijken

Benodigdheden

  • Strijkijzer
  • Strijkplank
  • Bakpapier
  • Keukenpapier
  • Het patroon
  • Het kledingstuk

Instructies

Stel uw strijkijzer in op de stand wol (150 graden). Mocht na het oppersen blijken dat uw lijm niet goed is gesmolten dan kan de temperatuur net iets voorbij wol worden gezet. Doe dit echt alleen als de lijm niet heeft gereageerd. Als je een stoomstrijkijzer gebruikt zet dan de stoom uit en houd er rekening mee dat het strijkijzer tussendoor 1 of 2 keer wordt verplaatst. Op deze manier weet je zeker dat alle delen van de transfer goed worden verhit.

Leg het kledingstuk dat je wilt gebruiken op de strijkplank. Steek een velletje bakpapier tussen uw kledingstuk om lijmdoordruk te voorkomen. Haal vervolgens het witte velletje van uw transfer folie.

Plaats het patroon met de plakkant naar beneden op het kledingstuk. Zolang je nog niet hebt gestreken kan je de folie gewoon weer los trekken en verplaatsen. Let er op dat je niet schuift met de transfer, maar het van het kledingstuk afhaalt en vervolgens opnieuw plaatst.

Leg een velletje bakpapier over de transfer en pers nu met het strijkijzer gedurende 35-45 seconden op het patroon.

Herhaal dit met het hele patroon. Vergeet niet indien u een stoomstrijkijzer heeft deze een paar keer tussendoor te verzetten (bijvoorbeeld om de 10 seconden). Indien je met Rhinestuds werkt is 20-25 seconden ruim voldoende.

Druk met een propje keukenpapier op de transferfolie zodat de lijm goed in de stof wordt gedrukt. Let er op dat je dit onmiddelijk doe, het is namelijk belangrijk dat de lijm nog warm is. Indien je met een groter patroon werkt dan kun je tussendoor even op de transferfolie drukken.

Laat de steentjes afkoelen en trek voorzichtig de transferfolie van het kledingstuk. Mochten niet alle steentjes vastzitten, laat dan gelijk de folie weer los en pers nog een keer.

Nadat de folie is verwijderd plaats je het velletje bakpapier terug op het ontwerp en pers je alles nogmaals (zoals eerder beschreven).