Gratis verzending bij bestellingen boven de € 75,00! Uw bestelling wordt binnen drie werkdagen verzonden.
Uw winkelwagen is leeg

Rhinestones

Alles wat glittert is niet altijd goud, soms zijn het Rhinestones. Zij glansen, glitteren en bewegen in het licht. Maar het is niet meer dan een facet stukje van glas.

De originele Rhinestones waren rock kristallen uit de Rhine rivier in Oostenrijk (vandaar de naam). Doordat de bron van de originele rhinestone droog kwam te liggen, zijn juweliers op zoek gegaan naar een techniek om deze stenen te dupliceren zodat deze eruit zagen als originele Rhinestones.

Eind 1770, kwam een franse juwelier genaamd George Fredric Strass op het idee om een metale coating op de achterkant van clear crystals te plaatsen. Waardoor er een reflectie vanuit de achterkant ontstond die door de steen naar voren kwam. Dit is de techniek die rhinestone zoals we ze nu kennen gebruikt. Daniel Swarovski ontdekte een techniek van het slijpen van crystalen met facet en dit heeft er een eeuw later ervoor gezorgd dan ze in grotere massa’s konden worden geproduceerd.

De Rhinestones die we tegenwoordig veel gebruiken zijn relatief goedkoper en gemaakt van glas of acryl. De populariteit van de rhinestone is vooral te danken aan majorette, twirl en danskleding. Toch wordt het tegenwoordig steeds meer gebruikt om alledaagse kleding op te fleuren.

De Rhinestones die wij in onze webshop verkopen zijn gemaakt van glas.